Menü
Ár:
9.000 Ft

Balatoni vitorlázók kézikönyve

Ár:
9.000 Ft
Gyártó cikkszám: BVK01
Elérhetőség: Raktáron

FIGYELEM! A raktáron nem lévő termékek ára a forint árfolyam kiszámíthatatlan ingadozása és a folyamatos árváltozások miatt sajnos csak tájékoztató jellegűek. A raktáron nem lévő termékek áráról, kérjük érdeklődjön telefonon. Köszönjük szépen megértésüket!

 

Leírás és Paraméterek

Magánkiadás. Szerző: Dr. Takács Gábor. 

KIKNEK szól ez a könyv? Olyan, a Balatonon, tőkesúlyos hajón vitorlázóknak, akik: Szeretik tudni, hogy mit miért kell tenni, Érdeklődnek a vitorlás hajó berendezéseinek szerkezete, működése iránt, Szeretnék hajójuk sebességét növelni, Nem félnek egy kötél csomózásától, fuxolásától, Nem hagyják a hajó oldalán a puffereket a kikötőn kívül. MIT profitálhat az olvasó ebből a könyvből? Ez a több mint 400 ábrával illusztrált kézikönyv tartalmazza az összes elméleti és gyakorlati ismeretet, amire egy tőkesúlyos túrahajóval vitorlázónak szüksége lehet. A korszerű túrahajó alkotóelemeinek felépítése és működése, amelyek ismeretében, megelőzhetők a kisebb meghibásodások, Az árbóc, a rudazat és az állókötélzet optimális beállítása, A futókötélzet és a vitorlázat modern változatainak (Code Zero, gennaker, parasail) felépítése, használata, A hajó egyéb rendszereinek (elektromos, ivóvíz, szennyvíz) szerkezete, működése, A hagyományos latnis és az árbócba sodorható (furling) grósz előnyei, hátrányai, A grósz és az orrvitorla (fock/génua) optimális beállítása különböző vitorlázási irányokban, A polárdiagram készítése, használata, a célszerű útirány kiválasztása a polárdiagram alapján, Alapvető manőverek (horgonyzás, vízből mentés, kikötés, kikötőhely elhagyása, (stb.) végrehajtása vitorlával vagy motorral, Spinnaker, gennaker, snuffer használata, optimális beállítása, A legfontosabb kötélcsomók készítése, alapvető fuxolási műveletek, A nemzetközi szakirodalomban való eligazodást segíti a fontosabb angol szakkifejezések megadása a szövegben. 

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2023. 05. 19.
Végre egy könyv ahol minden megtalálható, rendszerezve, logikusan felépítve. A legmodernebb dolgokról is szól: gennaker, snuffer, parasail, stb.

Hasonló termékek

Duna vizi térkép

Raktáron
10.900 Ft
Balatoni Kikötők 2021
Raktáron
9.900 Ft
Szenvedélyem a tenger
Raktáron
9.990 Ft